Jeg ELSKER pandekager! Alt fra buttede amerikanske pandekager, spinatpandekager, blinis, klassiske pandekager som mormor laver dem, til disse lækre boghvede crêpes. Hvis jeg skal finde én ret vi har spist rigtig meget i vores familie, så må det uden tvivl være pandekager med fyld. Især mexicanske pandekager har været et hit. Generelt er jeg vidst bare stor fan af pandekage-konceptet, af den simple årsag at fyldet varieres i det uendelige!
Denne variation med moccacreme og brombær som fyld, er utrolig lækker! Den luftige creme, med den aromatiske kaffesmag, gør det fantastisk godt sammen med de syrlige brombær. Boghvedepandekagen bidrager med en let nødde-agtig smag, som spiller godt sammen med fyldet.
Denne opskrift på hjemmelavet nutella ville også være skøn hertil, evt. sammen med friske bær eller bananskiver😋
Lynhurtige, lækre og tynde crêpes
Crêpes er en klassisk fransk spise. Det er tynde og lækre pandekager, som oftest er lavet på boghvedemel. Den perfekte crêpe, altså dem du finder på fortorvscaféerne i Frankrig, er tynde, lyse, bløde i midten og har krøllede sprøde kanter. De er nemme at folde, rulle og indpakke med dit yndlingsfyld og kan anvendes både som mad- og dessertpandekager.
Denne opskrift på boghvede crêpes er ret neutral i smagen, hvilket gør at den er perfekt som både madpandekager og dessertpandekager. Hvis man ønsker en lidt sødere dessertpandekage, kan man søde pandekagedejen med lidt sukker, sirup eller honning. Jeg kan dog bedst lide at søde den udelukkende med fyldet, hvis det er en dessert udgave.
Serverer man pandekagerne for sine gæster, kan man med fordel stege pandekagerne på forhånd og lune dem i ovnen ved lav varme inden servering. Ellers tager det ikke lang tid at stege pandekagerne inden servering. Dejen kan samles nogle timer forinden, og hvile på køl. Det kommer an på hvor klappet-og-klar du ønsker at være. 🙂
Opskriften på boghvede crêpes med moccacreme og brombær
Håber i kan lide opskriften! Lad mig endelig høre om jeres erfaringer med den i kommentarfeltet 🙂
Start med at brygge kaffen, og køl den ned i fryseren (den skal være helt kold). Imens den køler ned, laves boghvede pandekagerne.
Bland alle ingredienser i en blender, eller pisk det grundigt sammen med et piskeris eller en håndmixer i en skål. Lad dejen hvile på køl i min. 30 min.
Steg pandekagerne på en pande i kokosolie. Hæld kun lidt dej på panden ad gangen, og drej hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig i et tyndt lag. Steg indtil pandekagerne slipper og er sprøde i kanten.
Imens pandekagerne steges, laves moccacremen og chokoladen smeltes over vandbad.
Kom græsk yoghurt, piskefløde, honning, og den afkølede kaffe i en skål. Pisk med en håndmixer indtil massen er tyk og cremet. Dette kan godt tage lidt tid, så hav tålmodighed.
Fyld moccacremen i boghvedecrepes'ene, og fold dem som som trekanter. Top med brombær, smeltet chokolade og hakkede ristede mandler. Velbekomme!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Start med at brygge kaffen, og køl den ned i fryseren (den skal være helt kold). Imens den køler ned, laves boghvede pandekagerne.
Bland alle ingredienser i en blender, eller pisk det grundigt sammen med et piskeris eller en håndmixer i en skål. Lad dejen hvile på køl i min. 30 min.
Steg pandekagerne på en pande i kokosolie. Hæld kun lidt dej på panden ad gangen, og drej hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig i et tyndt lag. Steg indtil pandekagerne slipper og er sprøde i kanten.
Imens pandekagerne steges, laves moccacremen og chokoladen smeltes over vandbad.
Kom græsk yoghurt, piskefløde, honning, og den afkølede kaffe i en skål. Pisk med en håndmixer indtil massen er tyk og cremet. Dette kan godt tage lidt tid, så hav tålmodighed.
Fyld moccacremen i boghvedecrepes'ene, og fold dem som som trekanter. Top med brombær, smeltet chokolade og hakkede ristede mandler. Velbekomme!
Notes
Vil du vide lidt mere om historiske traditioner omkring Crêpes? så har jeg et link her.
Prøv også: Sorte ris med søde kartofler, serranoskinke og chiliost